Wednesday, May 16, 2018

Добре дошли !

Проект „Библиотека- тийнейджъри – книги”

Регионална библиотека „Хр. Смирненски” спечели проект  „Библиотека – тийнейджъри – книги”, финансиран от Фондация „Глобални библиотеки - България”  в Конкурс за проекти  , 2018 г. „Библиотеката – активен участник в обществения живот”.
Целта на  проекта е да подпомогне развитието капацитета на РБ „Христо Смирненски“ за предоставяне на нови услуги, отговарящи на актуалните потребности на младото поколение. Да насърчи комуникацията с младите хора от Хасково чрез обособяване на тийн зона в библиотеката, оформена по техен вкус и с тяхно участие, с бърз безжичен интернет. Целевата група се състои от 20 младежи, от  клубовете по творческо писане и по журналистика към ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров”-Хасково. Младите творци сами ще направят блог, където ще публикуват свои творби, изготвени от тях анотации  и видео материали , свързани с книгите и четенето. Учениците  ще участват в комплектуване на новите заглавия за тийнейджъри, постъпващи в библиотеката.



Работна среща на учениците от ЕГ „Асен Златаров”, Хасково в зоната за тийнейджъри в Регионална библиотека „Хр. Смирненски”, изградена по проект „Библиотека- тийнейджъри – книги”.

 


  

 Този проект се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България” в рамките на конкурс „Библиотеката – активен участник в обществения живот” в изпълнение на договор РД11-00-338/20.12.2017 г. с Министерството на културата.
 





2 comments: